October 19, 2023
DR. FARID KAZEM

Medisch afvallen voor senioren: Tips en overwegingen

Gewichtsverlies kan op elke leeftijd uitdagend zijn, maar voor senioren komen er specifieke overwegingen kijken bij het kiezen van de juiste aanpak. Medisch afvallen is een optie die voor velen in deze levensfase bijzonder effectief kan zijn. In deze blogpost bespreken we enkele belangrijke tips en overwegingen voor senioren die hun gewicht op een gezonde en duurzame manier willen verminderen.

5 min
De Voordelen van Medisch Afvallen

Senioren hebben vaak te maken met gezondheidsproblemen die verband houden met overgewicht, zoals hoge bloeddruk, diabetes type 2 en gewrichtsproblemen. Medisch afvallen kan helpen bij het verminderen van deze risico's en het verbeteren van de algehele gezondheid. Enkele voordelen zijn:

Medische Begeleiding: Medisch afvallen omvat vaak regelmatig overleg met een arts. Dit betekent dat senioren nauwlettend worden gevolgd, wat geruststellend kan zijn.

Effectief Gewichtsverlies: Veel senioren hebben moeite met het verliezen van gewicht door veranderingen in de stofwisseling. Medische programma's kunnen helpen bij effectief gewichtsverlies.

Verbeterde Mobiliteit: Gewichtsverlies kan de mobiliteit en de kwaliteit van leven van senioren verbeteren, waardoor dagelijkse activiteiten gemakkelijker worden.

Overwegingen bij Medisch Afvallen

Als senior zijn er enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden wanneer je medisch wilt afvallen:

Raadpleeg een Specialist: Zoek naar een arts of specialist die ervaring heeft met medisch afvallen voor senioren. Ze kunnen een op maat gemaakt plan maken dat rekening houdt met je individuele gezondheidstoestand en behoeften.

Medicatie-interacties: Als je al medicijnen gebruikt, bespreek dan met je arts of medische programma's veilig kunnen worden gecombineerd met je huidige medicatie.

Gezonde Levensstijl: Medisch afvallen is effectiever als het wordt gecombineerd met een gezonde levensstijl, zoals gebalanceerde voeding en regelmatige lichaamsbeweging.

Realistische Doelen: Stel realistische gewichtsverliesdoelen. Het is belangrijk om te begrijpen dat het langer kan duren om gewicht te verliezen naarmate je ouder wordt.

Ondersteuningssysteem: Betrek je familie en vrienden bij je reis naar gewichtsverlies. Een sterk ondersteuningssysteem kan het verschil maken.

Blijf Gemotiveerd: Gewichtsverlies is een reis met hoogte- en dieptepunten. Blijf gemotiveerd en geef niet op als het even tegen zit.

Bespreek je Plannen: Praat openlijk met je arts over je plannen voor medisch afvallen. Ze kunnen je adviseren en ervoor zorgen dat je de juiste keuzes maakt.

Medisch afvallen kan een effectieve optie zijn voor senioren die hun gezondheid en levenskwaliteit willen verbeteren door overtollig gewicht te verliezen. Door de juiste begeleiding, toewijding en realistische verwachtingen te omarmen, kun je met succes je gewichtsverliesdoelen bereiken en genieten van een gezondere en actievere levensstijl.

Medisch afvallen met Vi Lifestyle

Een revolutionair afvalprogramma waarbij je door een combinatie van injecties, die het hongergevoel remmen, en coaching gaat afvallen!

Wat is medisch afvallen?

Overgewicht en obesitas vormen een ernstig probleem in de hedendaagse samenleving, waarmee maar liefst 50% van de Nederlanders worstelt. Afslanken is een uitdagende taak en het behouden van een gezond gewicht is vaak nog lastiger. Om mensen te helpen in deze uitdaging hebben wij een innovatief afvalprogramma opgezet. In ons programma heb je de mogelijkheid om gewicht te verliezen door middel van injecties die het hongergevoel onderdrukken en zorgen voor een gevoel van verzadiging. Bovendien wordt je tijdens dit traject medisch begeleid door zowel een arts als een voedingsdeskundige!

Plan een consult voor meer informatie
+
Artsen met meer dam 30 jaar ervaring
+
Alles online
+
Medische partner aangesloten bij
+
Persoonlijk contact met een arts
+
Regulere consults met voedings coach
+
Injecties worden gemakkelijk thuis bezorgd
+
Nabestelling van injecties mogelijk
+
Bespaar €125 door iemand aan te dragen